Aamuhetki maalaismaisemassa

15. huhtikuuta, 2014, Porvoo, Ilola

Uusmaalainen maalaismaisema tuskin voi enää tarjota paljon hienompaa esteettistä nautintoa kuin tämä aamu oli. Ensin sininen sudenhetki ja keltainen täysikuu peltomaiseman yllä. Sitten päinvastaisella suunnalla auringon verkkainen kipuaminen toinen toistaan komeampien pilvenriekaleiden lomasta. Ja lopuksi koko maalaismaiseman esittäytyminen upeassa aamuvalossa ja kauniiden pilvimuodostelmien kuvajaiset joen pinnassa. Olipahan taas aamu!

Otin aamun aikana noin 600 kuvaa, joista lähes kaikki kahdella eri laajakulmalla (12-24 ja 24-120 mm). Kun taivas antaa tuollaiset herkut kuvaajalle, ei siinä auta muu kuin nautiskella niistä täysin rinnoin. Tele sai lojua käyttämättömänä heinikossa.

Aamun lintukonsertti pani tosin sekin parastaan. Melkein tuntia ennen auringonnousua, hämärän ja usvan keskeltä, pelloilta kantautui jo kiurujen liverrys, kuovien haikeat huudot sekä töyhtöhyyppien iloiset naukaisut. Valon lisääntyessä konserttiin osallistui yhä uusia lintuja, ja auringonnousun aikoihin kaikki kynnelle kykenevät höyhenveikot vapauttivat nokastaan omia säveliään. Kapellimestaria ei tarvittu, äänten iloisenkirjava sekamelska oli ennalta sovittu. Se oli kirjoitettu luonnonlakiin.

ilolanjoenpellot_140415(9)-Edit_720px.jpgilolanjoenpellot_140415(31)_720px.jpgilolanjoenpellot_140415(43)_720px.jpg

This entry was posted in Yleinen.