Juhannusöinä


Juhannus 2016, Itä-Uusimaa

Luonto ei tunne juhannusta. Luontokuvaajana päätin elää luonnon tahtiin ja jättää väliin Jussin ihmispainotteiset riennot. Sen sijaan kuljin luonnossa juhannuksen ajan monet yönseudut ja pääsin nauttimaan upeista luontoelämyksistä, kesäyön huikeista fiiliksistä ja hienoista valoista, tuoksuista, usvista, taivaan valoleikeistä pilvissä.
Vaikka pääkohteina olivat linnut (liittyen seuraavaan, syksyllä 2017 ilmestyvään kirjaani), kuvissa esiintyy myös latoja, riihiä, jokia, lehmiä, ketunpoikia, kasveja… Kuvauskohteiden suhteen olenkin kaikkiruokainen: kaikki mikä inspiroi ja näyttää visuaalisesti hyvältä kelpaa kameran ruuaksi. Miellänkin itseni ensisijaisesti luontokuvaajaksi, en lintukuvaajaksi, olenhan myös hyvin kiinnostunut muistakin luonnonelävistä kuin linnuista. Tai ehkä sittenkin pelkästään valokuvaajaksi, sillä kuvaanhan mieluusti muutakin kuin luontoa – viime aikoinakin paljon koti- ja lemmikkieläimiä, latoja ja sen semmoisia. Sovitaan siis näin: olen pelkkä valokuvaaja.
Oheisessa kuvaesityksessä tarjoan pieniä välähdyksiä ja muistoja juhannusöistäni sekä niihin liittyvistä myöhäisistä illoista ja varhaisista aamuista. Kaikki kuvat on otettu noin puolen tunnin säteellä kotoa. Linnut kuvissa ovat järjestyksessä: kottaraisia, kurki, kottarainen (kiven päällä), töyhtöhyyppä, kuovi, tuulihaukka, kurki.

This entry was posted in Yleinen.