Kevätkaritsoita

karitsat2014-10_720px.jpgkaritsat2014-11_720px.jpgkaritsat2014-12_720px.jpgkaritsat2014-13_720px.jpgkaritsat2014-14_720px.jpg

18.–25. huhtikuuta, 2014, Sipoo, Paippinen

Emmin kainuunharmaauuhet pyöräyttivät pääsiäisen aikoihin maailmalle kaikkiaan neljä karitsaa, kolme tyttöä ja yhden pojan. Iina sai Valmiiran, Raita Silenen ja Kolkan, Liettua Vilnan.

Ilman dramatiikkaa ei tällä(kään) kertaa selvitty. Raita oli heittää henkensä synnytyspuuhissa, mutta kiitos kahden sipoolaisen eläinlääkärin, keisarinleikkauksen, elvytyksen, kipulääkkeiden ynnä antibioottien tarinalle tuli varsin onnellinen loppu: yksi karitsa kylläkin kuoli kohtuun, mutta emo ja kaksi muuta karitsaa jäivät henkiin ja voivat hyvin.

Liettua-uuhi puolestaan sai utaretulehduksen ja joutui lääkitykseen sekin. Sen sympaattinen karitsa Vilna, joka paljastui fyysisesti hieman invalidiksi (ehkä pikkasen henkisestikin?), joutui tuttipulloruokinnalle.

Minä tietysti olen heilunut kameroineni pikkulampaiden seurassa aina kun mahdollista. Tähän laitoin muotokuvasarjan, joista toivottavasti käy ilmi, miten tavattoman nättejä ja kuvauksellisia karitsat ovat ja miten hauskasti kainuunharmaiden väritys vaihtelee. Lopussa vielä yksi kuva koko jengistä viikon parin ikäisinä tutustumassa lampolan ulkopuoliseen isoon maailmaan eli navetan pihaan.

This entry was posted in Yleinen.