Kevätmuutto

4_kirjankansi_kevätmuutto.jpgkannet_iso.jpgs104-105_iso.jpgs132-133_iso.jpgs230-231_iso.jpgs34-35_iso.jpgs74-75_iso.jpg

KEVÄTMUUTTO  (2009, Minerva)

Loppuunmyyty.

Kirja kertoo sanoin ja kuvin lintujen kevätmuutosta, yhdestä pohjoisen pallonpuoliskon vaikuttavimmista luonnonnäytelmistä.
Kirjassa tulee esille vahvasti tekijän henkilökohtainen näkemys keväisen lintumuuton tunnelmista, tilanteista, väreistä ja valoista, lintumuuton vaikuttavuudesta ja väkevyydestä sekä siitä, mitä kaikkea keväisen lintumuuton tarkkailu on merkinnyt ja antanut hänelle runsaan kolmenkymmenen lintuharrastusvuoden aikana. Tunnelmoinnin ja muisteloiden ohella kirja tarjoaa tanakkaa tietoa erilaisista kevätmuuttoon liittyvistä asioista, kuten sään sekä lumi- ja jääolojen vaikutuksesta muuttoaikatauluun, muuton vuorokausirytmiikasta sekä muuton aikaistumisesta ilmaston lämpenemisen takia.
Kuvituksen painopiste on näyttävissä yleiskuvissa, jotka kertovat millaisiin olosuhteisiin, maisemiin ja värimaailmaan muuttolinnut palaavat. Niiden vastapainona ovat tiukat lähikuvat parvista ja yksittäisistä linnuista milloin vinhassa muuttolennossa, milloin pomppimassa peltotiellä, milloin laskeutumassa tulvalammelle.