LINNUT TAIVAAN LINNUT MAAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINNUT TAIVAAN LINNUT MAAN (2016, Docendo)

Hinta 30,00 euroa (ovh. 39,90 e)

Hinta sisältää alv:n & toimituskulut. Lisäksi saat kirjaasi SIGNEERAUKSEN sekä halutessasi OMISTUSKIRJOITUKSEN.

Ostaessasi kirjan toimi näin:
* maksa kirjan hinta tililleni FI70 1124 3500 2601 64
* laita maksutietoihin kirjan nimi, oma nimesi, osoitteesi SEKÄ puhelinnumerosi (tätä tarvitsen jos tilaukseen tai postittamiseen liittyy jotain ongelmia)
* kun maksu näkyy tililläni, postitan kirjan muutaman arkipäivän kuluessa. Kirja tulee suoraan postilootaasi.

Kirja on kovakantinen ja kooltaan isohko (27 x 24 cm, vaaka). Kirjassa on 160 sivua, jotka jakautuvat viiteen eri lukuun:
1. Kohtaamisia, 2. Siluetteja, 3. Taivaan lintuja, 4. Lintumaisemia sekä 5. Vaikutelmia.

Lisäesimerkkejä kirjan aukeamista näet TÄÄLTÄ.

Kirjan takakansi lupaa tällaista kirjaa:
Linnut taivaan linnut maan vie sinut kiinnostavien, omaperäisten lintuvalokuvien pariin. Tekijä, porvoolainen ammattiluontokuvaaja Mauri Leivo, kuvaa lintuja ennakkoluulottomasti, uutta hakien. Hän käyttää usein epädokumentaarista kuvailmaisua, joka ilmenee poikkeavina sommitelmina, pelkistettyinä muotoina, maalauksellisuutena, runollisuutena…
Tekijä kertoo elävästi kuvien synnystä ja ajatuksistaan kuvaustilanteessa. Miksi juuri tällainen kuva tästä aiheesta? Miten kuvaidean voisi toteuttaa käytännössä? Lisäksi hän tuo esille monia mielenkiintoisia seikkoja lintujen elintavoista ja käyttäytymisestä.”

Linnut taivaan linnut maan on ensimmäinen kirjani, joka lähtee valokuvat edellä. Tähän asti kirjoissani on aina ollut tarina ja sen ympärille olen rakentanut kuvituksen. Nyt on siis toisin päin. Tekstiä on tässäkin kirjassa sangen paljon, mutta kaikki tekstit liittyvät kuviin. Kuvateksteissä kerron itse valokuvista ja niiden synnystä sekä mietteistäni kuvanottohetkellä (miksi juuri tuollainen kuva kyseisestä aiheesta jne.). Teemateksteissä puolestaan tarinoin erilaisista kuviin liittyvistä teemoista.
Kaiken kaikkiaan Linnut taivaan linnut maan esittelee itselleni ehkä kaikkein luontaisimpia tapoja valokuvata lintuja tällä haavaa. Useimmat kirjan kuvista ovat sangen kaukana digiaikakauden passi- ja toimintalintukuvista, joita netti on väärällään. Siihen osastoon minulla ei taida olla paljonkaan lisättävää, niin hienoja kuvia lintukuvia nykyään otetaan. Sen sijaan haluan kirjani avulla kertoa, että on muunkinlaisia tapoja ottaa linnuista valokuvia. Tapoja, joissa poiketaan lintukuvauksen valtakaduilta kauas sivukujille. Sinne, missä valokuvien dokumenttiarvolla — jota varsinkin luontokuvan yhteydessä pidetään peruskallioon hakattuna — ei ole niin väliä. Sinne, missä lintuvalokuvissa voi kaikin mokomin olla epäteräviä hahmoja, epäselviä muotoja, voimakasta liikkeen tuntua, maalauksellisuutta tai muita epädokumentaarisia, vaikeammin tulkittavia elementtejä — vaikutelmia.
Vaikka valokuva on yleensä totuudenmukainen, dokumentaarinen, se voi olla myös hyvin epätodellisen tuntuinen, maalauksellinen. Samalla tavoin, maalaus on usein hyvin taiteellinen ja abstrakti, mutta se voi myös olla yhdennäköisyyteen ja realistisuuteen pyrkivä, valokuvamainen.
Kaikki tämä pyrkimys epädokumentaariseen ilmaisuun liittyy omalla kohdallani oivallukseen, että luonto ja siellä elävät eläimet ja kasvit merkitsevät minulle yhä enenevissä määrin muutakin kuin autenttista dokumenttia, faktaa. Haluan että kuviini tulisi mukaan enemmän tunnelmallisuutta ja arvoituksellisuutta, sielukkuutta ja runollisuutta, joiden avulla pystyn kertomaan luonnon herättämiä tuntoja sielussani ja mielessäni. Tätä on vaikea välittää katsojalle perinteisen dokumenttikuvauksen keinoin.