Savanni hengittää

photocrati gallery

 

SAVANNI  HENGITTÄÄ  (2010, Minerva)

Valittiin Vuoden Luontokirja -finalistiksi 2010.

Hinta 25,20 euroa.

Hinta sisältää alv:n & toimituskulut. Bonuksena saat kirjaasi signeerauksen sekä halutessasi omistuskirjoituksen. Ostaessasi minulta, myyntivoitto päätyy kirjailijalle eikä kirjakaupalle.

(Ohjeet ostamiseen tämän sivun lopussa.)

 

Tunnelmallinen ja elämyksellinen teos kertoo Afrikan eläimistä ja niiden elinympäristöistä, kasveista ja luonnon ekologiasta sekä kaikista niistä kokemuksista ja haasteista, joita suomalainen luontomatkaaja Afrikan maaperällä kohtaa. Tekijä on viettänyt yhteensä liki vuoden Afrikan luonnossa ja vieraillut yli viidessäkymmenessä kansallispuistossa ja suojelualueella. Niiden elämä, tunnelma ja värimaailma tulevat lähelle Leivon hienoissa luontokuvissa. Lukija pääsee kokemaan savannien autereisen avaruuden ja kosteikkojen elämää pursuavan rehevyyden sekä sademetsien hämyn ja vuoristojen kirpeyden.
”Mutta paljon enemmän täytyy Afrikasta kertoa, jotta sen luontoa voisi ymmärtää. On kerrottava mustan maanosan kaukaisesta menneisyydestä… Ja on kerrottava Homo sapiensin, viisaan ihmisen, syntymisestä, levittäytymisestä ja asettumisesta lopulta luonnonlakien yläpuolelle. Sillä ilman kaikkien näiden yhteisvaikutusta Afrikan luonto ei olisi sitä mitä se nyt on. Ilman näitä jalopeuran karmiva huohotus ei repisi Masai Maran yöilmaa. Ilman näitä miljoonapäisen gnulauman sorkat eivät nostaisi pölypilviä Serengetin ruohotasankojen ylle. Ilman näitä norsut eivät ryskäisi Krugerin pensaikoissa eivätkä vuorigorillaperheet kiipeilisi Bwindin vuoristometsien rinteillä. Ilman näitä savanni ei hengittäisi.”

 

Ostaessasi kirjan toimi näin:
* maksa kirjan hinta tililleni FI70 1124 3500 2601 64
* laita maksutietoihin kirjan nimi, oma nimesi, osoitteesi SEKÄ puhelinnumerosi (tätä tarvitsen jos tilaukseen tai postittamiseen liittyy jotain ongelmia)
* kun maksu näkyy tililläni, postitan kirjan muutaman arkipäivän kuluessa. Kirja tulee suoraan postilootaasi.