Tulppaanien hurmaa

blogi_tulppaanit (1).jpgblogi_tulppaanit (10).jpgblogi_tulppaanit (11).jpgblogi_tulppaanit (12).jpgblogi_tulppaanit (13).jpgblogi_tulppaanit (14).jpgblogi_tulppaanit (2).jpgblogi_tulppaanit (3).jpgblogi_tulppaanit (4).jpgblogi_tulppaanit (5).jpgblogi_tulppaanit (6).jpgblogi_tulppaanit (7).jpgblogi_tulppaanit (8).jpgblogi_tulppaanit (9).jpg

26. toukokuuta, 2015, Ilola, Porvoo

Olen viime päivät saanut ihastella kerta kaikkiaan hurmaavan kauniita tulppaaneja omassa puutarhassani. Jotenkin kasvimaailma oli kitkutellut eteenpäin tavallista hitaammin aina näihin päiviin saakka — liekö syynä olleet jotenkin melko yleiskoleat kelit — mutta nyt muutaman viime päivän aikana odotuskannalla olleet kukat ovat ryöpsähtäneet lopultakin mahtavaan kasvuun.
Muutama vuosi sitten, kun muutin tähän pihapiiriin, pelastin ensi töikseni tulppaaneja eri puolilta tonttia heinien, pensaiden ja muiden kasvien seasta ja siirsin ne pieniin ryhmiin etupihalle. Tänä keväänä tuntuu, että ne ovat vihdoin saaneet sellaista elinvoimaa ja hehkua, jota niillä kuuluu ollakin. Ja minä olen puolestani saanut iloita pelastustyön hedelmistä iloisena ja kiitollisena.
En tiedä puutarhakasveista paljoakaan, mutta onkohan tuo porukka tavallistakin monimuotoisempi (jotain vanhoja lajikkeita)? Tuntuu että siellä on aivan ihmeellisen värisiä ja kuvioisia, jollaisia en ole ennen nähnyt. No, luultavasti en vain ole aikaisemmin katsellut niitä yhtä innokkaasti ;-). Jos joku puutarhakasvispesialisti haluaa heittää tästä asiasta jonkun kommentin, niin kiitosta vain.
Oli miten oli, tässä pieni kavalkadi eilen kuvattuja tulppaaneja vähän eri kulmista ja eri valoissa kuvattuna. Eilenhän oli täydellinen kasvienkuvauskeli — tyyni, kirkas pilvipouta — joten se sopi mainiosti tulppaanien ikuistamiseen.

This entry was posted in Yleinen.