Upea usva-aamu

ilolanjoenpellot_140407(4)_720px.jpgilolanjoenpellot_140407(5)_720px.jpgilolanjoenpellot_140407(9)_720px.jpgrantakukka_ilola_140407(4)_720px.jpg

7. huhtikuuta, 2014, Porvoo, Ilola

Tänä aamuna oli yksi kevään tähän asti hienoimmista usva- ja utuaamuista, ainakin kotipelloillani. Olin jo varautunut siihen aikaisella herätyksellä, olihan eilen sadepäivä.

Kuten moni muukin on varmaan huomannut, sateen jälkeisinä aamuina on lähes poikkeuksetta hyvin kuvauksellista: usvaa, utua, sumua, kuuraa tai jotain muuta epätavallista, joka saa valokuvaajan veren kohisemaan kuumasti.

Jo hyvän aikaa ennen auringonnousua kuljin pelloilla kamera molemmilla olilla, aistit valppaina. Kuvaan mieluiten eläimiä maisemassa, mutta eläimettöminä hetkinä — joita kyllä Härmässä saa kokea valitettavan usein — joutuu välillä tyytymään puhtaisiin maisemakuviin. Tänään peltomaisemat ja pilvimuodostelmat niiden yllä olivat kyllä niin komeat, ettei eläimettömyys haitannut yhtä paljon kuin joskus muulloin.

Kyllä niitä eläimiäkin alkoi näkyi kunhan aamu sarasti oikein kunnolla, mutta ihan hirmuista vipinää ei pelloilla tänä aamuna ollut. Lintuja tietysti eläinmaailman edustajat enimmäkseen olivat, mutta yksi mattimyöhäinen rusakkokin loikki lähipellon yli päivälepopaikkaansa metsäsaarekkeeseen. Hanhia kierteli pelloilla parikolmesataa, töyhtöhyyppiäkin yli sata. Näin ja kuulin myös kevään ensimmäiset kuovini, jotka kuuluvat suosikkilintuihini. Kiurujen konsertti oli voimallista ja korvia hivelevän keväistä.

Valitsin tällä kertaa albumiin puhtaita maisemakuvia. Pari hienoa lintukuvaakin olisi ollut tarjolla, mutta päätin säästää niiden julkaisun yhteen seuraavista kuvakirjoistani… 😉

This entry was posted in Yleinen.